Міжнародний день толерантності

16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. В Україні, як багатонаціональній державі з різними культурами та релігіями, терпимість до інших є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку.

Толерантність – це вміння людини ставитись без агресії до думок інших людей, до їх способу життя, звичаїв, традицій, ідей і почуттів. Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:

  • бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
  • навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
  • цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
  • зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

В рамках річного плану виховної роботи Шевелівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області сьогодні для здобувачів освіти нашого закладу освіти були проведені виховні години, метою яких було формування правильного уявлення про толерантну поведінку, принципи терпимості, доброзичливості та мирного співіснування, виховання чуйного ставлення до людей.


Галерея "Міжнародний день толерантності"

Кiлькiсть переглядiв: 46

/Files/images/banerBPD_200x80.png

/Files/images/Телефони допомоги.png

/Files/images/Обирай життя.png

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея