День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи — знакове державне свято, встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років. Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість. Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння усілякими засобами протистояти ординській навалі. Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини — це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога.

Вже другий рік поспіль День гідності та свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення російської федерації, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

Звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Гідності та Свободи

З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, виховання любові до Батьківщини, донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвитку бажання стати гідними громадянами України у Шевелівському ліцеї Балаклійської міської ради Харківської області 21 листопада 2023 року відбулась низка заходів з нагоди Дня гідності і Свободи. Зокрема, пройшли виховні години “День Гідності та Свободи”, “Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ”, “Україна – країна нескорених”; бесіди та години спілкування “Герої нашого краю-патріоти України”, “Герої сьогодення“, “Подвиг, що непідвладний часу”, Хто вони герої Небесної Сотні?”, “У боротьбі за державність” з переглядом відеофільмів «Небесна Сотня – Герої не вмирають», “Зима, що нас змінила. Небесна сотня”.
На семінарах з історії здобувачі освіти говорили про причини початку Революції Гідності в Україні. Уроки історії пройшли під гаслом “Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе”, “Часи не обирають”, “В єдності сила українського народу”.

Парламент учнівського самоврядування “Юнландія” провів “круглий стіл“ “Події в Україні в листопаді 2023 року очима молоді”, на якому старшокласники говорили про подвиг українців, які продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Український народ показав, що він свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір, подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети.
У дошкільному підрозділі закладу освіти відбулось заняття на тему “Моя Україна”.


Галерея "Виховні години до Дня Гідності та Свободи"


Галерея "Бесіди до Дня Гідності та Свободи"

Кiлькiсть переглядiв: 24

/Files/images/banerBPD_200x80.png

/Files/images/Телефони допомоги.png

/Files/images/Обирай життя.png

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея