День пам'яті жертв Голодоморів

Протягом тижня з 20 по 25 листопада 2023 року в Шевелівському ліцеї Балаклійської міської ради Харківської області проходили заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу, в яких здобувачі освіти згадували про трагічне минуле свого народу. Класними керівниками, вчителем історії проведені години спілкування, круглі столи, уроки історичної пам’яті «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни», «Трагедія, що сколихнула землю», «Про великий голод люди говорили пошепки», «Ціна хліба – життя», «Жнива скорботи», «Моторошні дні в історії українського народу», на яких увазі здобувачів освіти було запропоновано перегляд документальних відео- та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

25 листопада 2023 року здобувачі освіти Шевелівського ліцею долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» у пам’ять про жахливу трагедію українського народу. Метою проведеного заходу було вшанувати пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в дітей особистісні риси громадянина України, патріотизм, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо. Пам’ятаємо про Голодомор…

Флешмоб до 90-х роковин Голодомору


Галерея "Поробки до Дня пам'яті жертв Голодоморів"

Галерея "Виховні години до Дня пам'яті жертв Голодоморів"

Кiлькiсть переглядiв: 36

/Files/images/banerBPD_200x80.png

/Files/images/Телефони допомоги.png

/Files/images/Обирай життя.png

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея