День святого Миколая

Свято Святого Миколая Чудотворця – одне з найулюбленіших народних свят, з яким пов’язано безліч легенд та переказів. Цьогоріч в Україні офіційна дата святкування перемістилась на 6 грудня за новим церковним календарем. Цього дня прийнято обмінюватися гостинцями та подарунками, так званими "миколайчиками", щоб підняти настрій та порадувати близьких своєю увагою.
Зимової ночі, перед 6 грудня, Святий Миколай опускається на срібній вервечці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотистій накидці, він заходить до кожної домівки і вкладає дітям в черевичок чи під подушку пречудові гостинці. У народі кажуть, що Святий Миколай з неба бачить кожного й добре знає, хто чемний, а хто не дуже.

Здобувачі освіти та вихованці дошкільного підрозділу Шевелівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, які проживають на території Балаклійської громади, отримали смачні подарунки у вигляді наборів солодощів «Миколай поспішає» від СТОВ агрофірми Україна Нова, яка входить до компанії AgroGeneration.

В дошкільному підрозділі Шевелівського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області, напередодні свята, батькам вихованців різновікової групи була надана консультація для батьків на тему "День святого Миколая, що розповісти дитині про свято?".
Діти разом зі своїми батьками виготовили "Чарівний чобіток для святого Миколая" та вивчили вірш за мнемо таблицею про святого Миколая.

Вітаємо всіх зі святом Святого Миколая! Хай у вашому житті буде якомога більше чемних людей, міцним буде здоров’я, буде радість від успіхів та якомога менше проблем!

/Files/images/ДСВ 2023 (1).jpg /Files/images/ДСВ 2023 (2).jpg

/Files/images/ДСВ 2023 (3).jpg

/Files/images/ДСВ ДП 2023.jpg


Галерея "Виховні години до Дня святого Миколая"

Кiлькiсть переглядiв: 30

/Files/images/banerBPD_200x80.png

/Files/images/Телефони допомоги.png

/Files/images/Обирай життя.png

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея